5 podcast, amit minden recruiternek érdemes hallgatnia:


A társadalmi elkülönülés ideje alatt érdemes olyan tevékenységeket keresnünk magunknak, amik egyszerre szakmai ismereteinket is bővítik, és szórakozásnak sem utolsók. A következőkben felsorolt podcastek valamilyen úton-módon mind kapcsolódnak a toborzás témájához, de nem csak szigorúan erről esik szó bennük.

Lássuk tehát az 5 legjobb podcastet, amit recruiterként érdemes hallgatnunk:

Recruiting Future

Matt Alder hetente frissülő podcastje, amiben elsősorban toborzással kapcsolatos innovációkról, és a szakma jövőjéről beszélget vendégekkel. Többek között szó esik adatvezérelt toborzásról, jelöltkezelő rendszerekről, és coachingról is.

Ajánlott epizód recruitereknek:
https://rfpodcast.com/2020/03/ep-246-solving-challenges-with-technology/

Freakonomics Radio

A University of Chicago közgazdászának, Steven Levittnek, és a New York Times újságírójának, Stephen J. Dubnernek a közös podcastje. A témák nagyon sokszínűek és érdekesek, többek között az open office-ról, viselkedéstanról, és a sokszor időpazarló vállalati meetingekről is szó esik bennük.

Ajánlott epizód recruitereknek:
https://freakonomics.com/podcast/launch-behavior-change-revolution/

Slate Working Podcast

A Slate amerikai kulturális és politkai magazin podcastje, amiben különböző szakmák specialistái beszélnek az állásukról. Ultrafutókat, software engineer menedzsereket, borászokat, és egészen obskúrus szakmák szakembereit is megszólaltatják.

Ajánlott epizód recruitereknek:
https://www.listennotes.com/podcasts/working/the-how-does-the-head-of-hr-Y6Jo8T24UVX/

Linkedinformed Podcast

Mark Williams Linkedin-specialista hetente frissülő podcastje már 280 epizódnál tart. Tippeket, trükköket és interjúkat hallgathatunk a folyamatosan frissülő szakmai közösségi médiaoldalról. Nehéz kiemelni külön epizódokat, a legjobb, ha folyamatosan követjük, és innen is informálódunk az oldallal kapcsolatos változásokról.

Ajánlott epizód recruitereknek:
https://linkedinformed.com/episode276/

HR Happy Hour

A HR Happy Hour a leghíresebb HR-es ügyekkel foglalkozó podcast. Jelenleg 418 epizódnál tart, gyakorlatilag minden munkaügyi témáról szó esett már a researcherök feladaitól kezdve, a jelöltélményen át, a munkahelyi sokszínűség előnyeiig.

Ajánlott epizód recruitereknek:
https://www.blogtalkradio.com/steve-boese/2020/02/24/hr-happy-hour-414–rethinking-workforce-planning-for-the-new-world-of-work

Recruitment On The Go

A Recruitment On The Go az előzőeknél jóval rövidebb, körülbelül negyedórás epizódokat tölt fel naponta, ezért a reggeli ingázáshoz is kiváló hallgatnivaló. Recruitment innovációk, a millenniál generáció toborzása, és a mesterséges intelligencia is előkerül a témák között. Toborzóknak, HR menedzsereknek és researchereknek is sok hasznos információt tartalmaz a podcast.

Ajánlott epizód recruitereknek:
https://soundcloud.com/recruitmentonthego/11-tips-to-improve-quality-of-hire?in=recruitmentonthego/sets/recruitment-on-the-go-season-2